Linas midsommar

Hej. Är nu tillbaka i Göteborg, efter många om och men. Bussen hit från Uddevalla som jag åkte ifrån blev tokförsenad pga all trafik. Jobbigt, jag som var kissnödig redan innan bussen gick förstås. 

 

Helgen har varit toppen, men haft inslag av botten. Jag åkte som sagt till Rasmus stuga som ligger mellan Smögen och Lysekil ungefär, lite lätt förklarat. Halva hans släkt var där och det var så mysigt =) Började helgen med ett dopp i havet (första i år) och jeeklar vad det blåste! Men desto varmare i vattnet. Käkade god mat och kollade på solnedgången på berget (Deras hus ligger i en dal med havet på andra sidan berget, typ) Midsommarafton började inget bra för en av hans syskonbarn fick åka till akuten (det gick bra) men bortsett från det så var midsommarafton toppen =) Rasmus och jag packade bilen och tryckte in en luftmadrass i bak och åkte till Smögen. Behövde visserligen inte utnyttja vår snygga sovplats för vi fick sova hos Folke och Bea. Tog det  lite soft på kvällen med öl och gick sen ner till Smögenbryggan och avslutade kvällen med en langos (den rekomenderar jag, med smögenröra). 

 

Dagen efter strosade vi runt i Smögen och käkade glass vid Vallevik och hälsade på Folke på jobbet och köpte en baguette med räkröra på av honom, ett måste dagen efter sådär. På väg hem sen, på eftermiddagen när ölen definitivt gått ur kroppen (drack inte alls mkt) stannade vi vid en badplats och skulle bada. Jäklar vad vi ångrar att vi gjorde det. Efter att vi badat råkade vi på något vänster låsa in bilnyckeln i bilen. Alltså helt sjukt, Rasmus slängde in nyckeln på förarsätet så vi inte skulle tappa bort den när vi bytte om och sen stängde han igen dörren. Då låser sig dörrarna och vi står på utsidan i bara badkläder och gapar. Vad hände liksom? Nyckeln fick eget liv (bilen har centrallås). Helt sjukt iaf, fick sitta och vänta på Rasmus föräldrar i en och en halv timma som fick åka från stugan med resvervnyckeln som i alla fall inte fungerade. Slutade med en krossad ruta och alla våra kläder blev fulla i glas. JÄTTElooligt. 

 

Resten av den kvällen blev jättebra iaf, åkte ut till Folkes stuga och åkte wakeboard. Dock inte jag och bea för vi var helt frusna, det räckte att se dom hoppa i det kalla vattnet. Rasmus och Folke däremot var rena gudarna på wakeboard. Avslutade kvällen med att klappa lamm, äta räkor, kräftor & krabbor, lyssna på Folkes farmor när hon berättade om varför hon bojkottat coca cola sedan 1957 och efter att farmorn gått o lagt sig fortsatte diskussionerna om allt från penicillin till pinsamma sexhistorier. 

 

 

 

 

Detta var min midsommar gott folk. PussKram Lina

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0