Paljetter på Metaltown = helrätt

Hellu. Har precis vart och hälsat på våra övernattare vid metaltown och druckit lite öl med dom. Gött. Annars idag har vi varit vid saltholmen och badat med Lorina och bränt upp oss gaaanska så rejält. Anna var inte så tuff så hon badade aldrig men jag och Lorina hoppade i, så skönt. Blev aldrig nån ölbrännboll igår utan vi var bara hemma och åkte in till stan en halvtimma typ och gick en sväng på avenyn istället, sen blev vi så trötta och åkte hem. Det är ett tufft liv och sova fem pers + en kissemisse i en etta på 27 kvm. Men roligt som tusan och få lite besök här nere så jag klagar inte :) Men ikväll blire bara jag, Anna och missan här för de åker efter marilyn manson spelat.
 
Nu ska Anna och jag dra in till stan snart, igen typ. Kanske träffa Lorina igen om de skulle ut. Kul kul :)
 

 

 

 

 
/Lina

TGIF

Idag är det så jäkla varmt så jag tror jag ramlar av stolen snart. Fast det är så gött, klagar inte. Har bäckman + två kompisar till honom här på besök, eller rättare sagt de är här på metaltown och jag är snäll och låter dom sova här :D Igår kom dom och jag tog dagens tränigspass i ära och cyklade upp på ramberget där de satt och "ölade", like they say. Riktigt naajs. Sen ner hit till anna som låg och sov då och började pumpa madrasser. Anna vaknade inte till förrän vi typ var klara, ganska bra gjort, fastän att pumpen typ tjöt och vi skrattade.
 
Idag blev det pizza till frukost, mmm, och sen hjälpte jag dom att komma rätt till Frihamnen. Ikväll verkar det bli öl-brännboll i Slottskogen med nån jobbarkompis till Anna för våran del. Men nu ska jag åka in en sväng till stan tror jag och möta upp Anna där inne.
 

Jag och mitt bamseplåster, IGEN.
 

Anna och Kissemjaooooou eller vad han hette.
 
RIP Micheal Jackson.

Mjau

Mjau, mjao.

/ Molly

Festival oväsen

I helgen är det ju Metal town ungefär tre busshållsplatser ifrån oss ( = störande men ganska intressant). Har hört att de har soundcheckat eller vad tusan de gör, redan idag, ungefär halva dagen hittills och jag vill redan flytta långt här ifrån. Jaja, nog om det. Jag kommer inte att kunna undvika det ändå, för jag har ingenstans att ta vägen.
 Nu sitter jag och retar katten Molly, som jag gjort ungefär resten av halva dagen, då jag inte har hållt för öronen för oväsnet från festivalen, och Molly är nog ganska så trött på mig nu. Imorse skrämde hon mig men jag skrek inte HJÄÄÄLP eller WAAAH, eller något sådant utan jag skrek WIEEEEEEE istället. Det var ganska roligt tyckte både Lina och jag. Lite knäppt ju.

/ Anna

chez amis

Igår kväll satt vi och spelade Alias medans vi funderade på vad vi skulle hitta på under kvällen. Vi ville inte sitta inne när det var så fint väder så vi tänkte att vi kunde dra någonstans för att sitta ute och chilla i den härliga kvällssolen. Vi hamnade på Chez amis, som vanligt ungefär, och det var jättetrevligt. Efter att vi hade suttit där i några minuter kom det några killar som hette Glenn, Glenn och Glenn (eller inte) och slog sig ned vid vårt bord. De var skitroliga och trevliga och de satt kvar hela kvällen och vi pratade om alla möjliga konstiga saker och drack öl (och cola för lina, men nej, hon är inte gravid).

/ gbgfjollorna

Måndag, igen

Detta är typiskt Lina: 

  • Lämna fram fel medlemskort, alltså ex försöka dra medmera-kortet på en ica affär (som jag gjorde igår, har även hänt förr)
  • Lämna hemmet med ett bamseplåster på armen och ha en t-shirt på sig (utan att märka det förrän jag kommer hem)

Är även väldigt duktig på att:

  • Boka tvättstuga på fel dag
  • Missa bussen
  • Laga bränd mat

 

Nu snart blir det vanlijbullar/solbullar. Ni vet, sånna med vanlijkräm i och socker på. Det jäser i bunken. 

 

 


Linas midsommar

Hej. Är nu tillbaka i Göteborg, efter många om och men. Bussen hit från Uddevalla som jag åkte ifrån blev tokförsenad pga all trafik. Jobbigt, jag som var kissnödig redan innan bussen gick förstås. 

 

Helgen har varit toppen, men haft inslag av botten. Jag åkte som sagt till Rasmus stuga som ligger mellan Smögen och Lysekil ungefär, lite lätt förklarat. Halva hans släkt var där och det var så mysigt =) Började helgen med ett dopp i havet (första i år) och jeeklar vad det blåste! Men desto varmare i vattnet. Käkade god mat och kollade på solnedgången på berget (Deras hus ligger i en dal med havet på andra sidan berget, typ) Midsommarafton började inget bra för en av hans syskonbarn fick åka till akuten (det gick bra) men bortsett från det så var midsommarafton toppen =) Rasmus och jag packade bilen och tryckte in en luftmadrass i bak och åkte till Smögen. Behövde visserligen inte utnyttja vår snygga sovplats för vi fick sova hos Folke och Bea. Tog det  lite soft på kvällen med öl och gick sen ner till Smögenbryggan och avslutade kvällen med en langos (den rekomenderar jag, med smögenröra). 

 

Dagen efter strosade vi runt i Smögen och käkade glass vid Vallevik och hälsade på Folke på jobbet och köpte en baguette med räkröra på av honom, ett måste dagen efter sådär. På väg hem sen, på eftermiddagen när ölen definitivt gått ur kroppen (drack inte alls mkt) stannade vi vid en badplats och skulle bada. Jäklar vad vi ångrar att vi gjorde det. Efter att vi badat råkade vi på något vänster låsa in bilnyckeln i bilen. Alltså helt sjukt, Rasmus slängde in nyckeln på förarsätet så vi inte skulle tappa bort den när vi bytte om och sen stängde han igen dörren. Då låser sig dörrarna och vi står på utsidan i bara badkläder och gapar. Vad hände liksom? Nyckeln fick eget liv (bilen har centrallås). Helt sjukt iaf, fick sitta och vänta på Rasmus föräldrar i en och en halv timma som fick åka från stugan med resvervnyckeln som i alla fall inte fungerade. Slutade med en krossad ruta och alla våra kläder blev fulla i glas. JÄTTElooligt. 

 

Resten av den kvällen blev jättebra iaf, åkte ut till Folkes stuga och åkte wakeboard. Dock inte jag och bea för vi var helt frusna, det räckte att se dom hoppa i det kalla vattnet. Rasmus och Folke däremot var rena gudarna på wakeboard. Avslutade kvällen med att klappa lamm, äta räkor, kräftor & krabbor, lyssna på Folkes farmor när hon berättade om varför hon bojkottat coca cola sedan 1957 och efter att farmorn gått o lagt sig fortsatte diskussionerna om allt från penicillin till pinsamma sexhistorier. 

 

 

 

 

Detta var min midsommar gott folk. PussKram Lina

 


Strömavbrott

Eftersom jag inte gjort ett enda dugg denna midsommarhelg så har jag inte haft något roligt att skriva om. Eller jo, jag har grejer att skriva om men inte som jag tyckte var så värst roligt. Det vart nämligen strömavbrott här igår. Jaha? liksom. Nu är det såhär att jag är livrädd för äckliga strömavbrott med tanke på att det började brinna genom ett för ungefär ett och ett halvt år sedan hemma hos min mamma. (dagen före julafton dessutom). Den dagen var nog ungefär lika jobbig som farmors begravning. Så ni fattar nog att jag var ganska rädd igår. Ensam, i en storstad där jag inte känner en kotte för tillfället. Och strömmen går. branddörrarna stängs igen ute i korridoren och jag har en katt i lägenheten? Vad fasen gör man då? Jo, jag packar ner viktiga grejer i en stor väska och nästan katten också och springer ut och kollar vad fasen som händer med tårar rinnandes ner för kinderna. Ser en brandkår åkandes på Lindholmsallén, mot mitt håll.. MEN, som tur var så svänger den in vid Scince park istället. Och strax efter det åker branddörrarna upp igen och strömmen kom tillbaka. Men jag slutade itne vara rädd för det utan jag ringde till Lina och grät i panik och sedan la jag mig under täcket en halvtimma ungefär och grät som en liten bäbis. Helt ensam. Usch, ingen rolig dag. Tyck att jag är fjantig men jag vet vad ett strömavbrott kan leda till eftersom jag själv varit med om det.

/ Anna


Ordning och reda, lådvin på freda

Idag blire westcoast för min, Linas, del. Försöker med mina starka tankar att förvandla det usla vädret till lite sol. Får se om jag lyckas, vore väl trevligt med sol till midsommar? 

 

Anna dessvärre stannar hemma i Göteborg. Kallas även kattvakt. Fast hon gör inte det för att hon måste utan för att hon är så nedrans snäll. Hon tyckte det var onödigt och åka hem till mami y papi när hon nästan nyss kommit hit. Så eeree. 

 

Får se vart på västkusten det blir, det har vi inte bestämt ännu. Kanske stannar i stugan med familjen (Rasmus). Får se vad som lockar mest. Förra året blev det sova bil i Smögen och förrförra var det sova bil i regnet i Lysekil. Lite halvmysigt sådär. 

 

Jag önskar en trevlig midsommar! Love Lina.  

 

 


Körsväga

Kurskorset (annas svar på korsvägen), berrabus, halloj, krusbrus. Vi har varit ute och vandrat. På Ica focus. Det blev en sjujeekla promenad där inne, stort ju. Skulle bara ha tonfisk till mollygosan men.. blev förstås lite mer. Torkade cantaloupemeloner, coca cola vanilj, nån ny yoghurt, chokladglass.. mmmm. WE LOVE ICA. 

 

Hittade veerldens bästa vintagebutik förut. Blev varsitt par Converse. Jag hittade bara snyggare och snyggare. Ville köpa de illgröna men de var lite för stora. Illgrönt är min färg liksom. Men de blev gråa. Annas blev ljusblåa slash turkosa. 

 

"Oh är det saffran i dom där kakorna? Nehe, det var visst bara mycket smör."

 

 

 
/Lina

 


Golden eye

HEJ. Det blir Slottskogen idag again. Men idag följer även anna med. Jag tar med mig mitt pick o pack (böckerna) och anna tar med en bok hon får låna av mig. Sen ska jag träffa melad också och plugga ihop. Det är så himla fint väder här, det är det alltid när man ska plugga till en tenta, typiskt. Men skönt att man kan plugga ute då =) 

 

(Detta är dock inte Slottskogen, utan inne på trädgårdsföreningen)


polis polis potatisgris

Här händer det grejer ska ni veta! mitt över gatan "bor" bandidos och idag kom en polisbil farandes i full, väldigt full fart på vägen. Dock råkade den åka typ två meter för långt när den skulle svänga in till deras lilla gård där, så den fick göra en u-sväng och vi fjollor var såklart med. vi stod med kikare och kamera i högsta hugg här uppe i fönstrena med ögonen stora som stekpannor och öron stora som.. annas öron. hehe. nej men, det var häftigt. vi var precis pågång att klä på oss och springa iväg till coop för att köpa lite rabarber, mango, torkade frukter och päronyoghurt. men det fick vänta ett tag för lilla anna blev rädd och vågade inte gå utanför dörren på en kvart eller så. så vi hann precis fram till affären och ut innan de stängde.


Jag blev ett måndagsbarn

Igår blev vi lite rastlösa så vi åkte till Delsjön och tittade in var Burger King låg. Vi hade förväntat oss att det skulle ta evigheter och att vi skulle tappa bort oss och aldrig mera hitta hem, ungefär. men vi kom dit jättesnabbt och smidigt och vi tog oss därifrån lika snabbt och smidigt. idag ska anna dit igen och träffa the boss. men det är senare idag, så vad gör vi nu? Vi funderade på att vi kanske skulle åka till slottskogen och sola/plugga. men, anna var mer sugen på att dra in till stan och köpa en tröja hon dregglat lite på igår. inte bokstavligt talat, men nästan. hehe. Men Lina trotsar detta och åker dit själv i sin ensamhet. Hon får väl locka till sig några fiskmåsar eller nåt som får hålla henne sällskap. Lina har faktist hunnit med en powerwalk nu så här på morgonkvisten, duktigt right? 

På onsdag ska vi ut och klä oss fint, äta fin mat, dricka fint vin och dansa fint! 

 

 

 


Än så länge lever vi

En halv dag och en natt har vi hitills överlevt här i Göteborg. Vi har käkat hamburgare, druckit vin på Chez amis, träffat på Ingvar Oldsberg från På spåret som verkade vara en mycket trevlig karl. Vi köpte godis på hemköp och bakom oss stod en vakt och kikade på oss, det var tur att Lina har kommit ifrån att provsmaka på godisbitar som hon aldrig har smakat på förut, för att se om hon tycker om dem, som hennes gamla lärare lärt henne att göra. Det kunde ju blivit lite pinsamt. hehehe. 

 Nu äter vi frukost (Kaffe, äggmacka, päronyoghurt med flingor. Viktig info) och ska snart gå iväg och köpa busskort, för sedan ska jag till stan medans Lina ska plugga inför en tenta.

/ Anna


fjollor på väg

nu sitter fjollorna och katten molly i bilen med pappa påväg mot våra nya liv. har ingen koll på var vi är (skräll) men tippar på att vi är i närheten av mariestad. är vi framme snart, liksom? bara tjugo mil kvar, hörde jag pappa mumla. har precis fått molly att somna, med min mjuka, söta röst har jag sjungit så fint för henne (skoja. mörk och hes är rösten). jag hoppas att vi stannar snart för jag vill ha min äggmacka som ligger i bakluckan. åh.

/ Anna


Every day is getting closer

Yes, as Anna says, imorrn åker vi. Kl tolv. Är precis hemkommen från en promenix med Camilla, lämnade en present till henne för hon fyllde faktist år i onsdags. Istället för att gå på hennes fest som hon och Johanna har imorrn så gav jag henne ett armband istället. Hon tyckte nog de var en bra deal. Har hunnit med att hälsat på Linnea och Maxen idag också och hon hade sannerligen en väl uttänkt gåva till mig. Gåvor hit, gåvor dit. Men denna är hemlig! Riktigt hemlig. 
 
RASMUS, kom hit och ge mig massage. I need it.

/ Lina

imorgon åker fjollorna till göteborg

det här är min andra dag som icke-student och det känns väl sådär. känner mig inte direkt mer vuxen utan jag känner mig mest bara.. liten. från början skulle vi ju ha åkt på söndag till göteborg, men vi åker en dag tidigare så jag har packat för fullt idag. pappa är snäll och skickar med mig ägg till den nya staden, till mitt nya liv. han vet vad jag behöver. det är mycket jag lämnar kvar här i den lilla byn, men inte tänker jag lämna kvar min stora kärlek till ägg! nej. men tyvärr får jag ju lämna kvar min familj (förutom lina och molly) och många fina vänner jag har här. tyvärr så är min packning rätt stor, annars hade jag mosat ner er också! för fytusan vad jag kommer att sakna alla! men jag hoppas att ni vill komma och hälsa på och den elfte augusti åker jag tillbaka hit för då ska mina gaddar bli borrade. (oups, slarver där!) ska även passa på och fira tre av mina bästa vänner då som fyller år i augusti! jag ska leta efter något grönt och skönt till paulina i present för det vet jag att hon uppskattar!
/anna

För jag har tagit studenten!




Igår sjöng HR3 och resten av alla 3:or på skolorna i Karlskoga (Och degerfors) om studentes lyckliga dag, firade, skrek och hördes mest av alla, åkte vagn och drack champagne! Tänk att dagen som vi alla väntat på i 12 år nu är förbi. Trots att det var skitväder så blev dagen så lyckad som den bara kunde bli och det var så UNDERBART! Det var champagnefrukost hos Ida, utsläpp klockan två, rundtur på stan med vagnen till klockan fyra ungefär, skål och dans på statt med de andra klasserna, hem till familj och släkt, förfest hos fia och sedan studentstatt som gällde! Galet lyckat! Trodde nog aldrig att jag skulle sakna denna klass i början av gymnasiet, men nu inser jag att jag kommer att göra det, som fan! Tack för de här tre åren iallafall! På lördag eller söndag drar jag till Göteborg och börjar mitt nya, vuxenliv!

HR är här, har kämpat friskt, hacka lök, steka fisk!

Studentlunch

Idag är det dags för den traditionella studentlunchen för alla oss treor. Kommer ihåg när vi slutade ettan och fick servera årets studenter. Solen sken, svetten rann och vi skulle fatservera de lyckliga studenterna. Vi var livrädda, stressade och såg fram emot när vi själva skulle sitta där två år senare och klaga på maten, skratta åt serveringen och skrika efter sås. Hoppas att någon som serverar, eller allihopa, tappar lite grönsaker här och var, fast inte mig på såklart.
/ Anna

Anna

Anna är mitt namn och jag är den yngsta av oss systrar. I 19 år har jag bott i en liten, liten by i Värmland och här har jag spenderat mina dagar med att koka ägg, spela bowling, fika och drömt om att få komma härifrån och om att skaffa en katt. På onsdag blir jag fri. Studenten. Efter 9 år i grundskolan och 3 år på Hotell och restaurang, så blir jag fri.
Helst av allt äter jag äggmackor, hallonsylt, hallonyoghurt, fetaost, bullar och till det så dricker jag mängder av kaffe utan någon jävla mjölk. Det är för mesar, tycker jag.

I sommar ska jag ta över min systers pojkväns plats i deras lägenhet i Göteborg. Där ska jag mysa med deras katt Molly (och möjligtsvis kidnappa henne i höst), lära mig att baka, strosa runt i staden, skrämma fiskmåsar, dansa, cykla runt och tappa bort mig på gator jag aldrig tidigare varit på, spana efter Håkan Hellström och klottra denna bloggadress på toaletter, väggar och på lappar som jag sedan smyger ned i människors väskor och fickor. Klarar jag inte av att jobba som stekare får jag slå mig ned bland de hemlösa vid Brunnsparken och spela munspel eller jonglera med ägg kanske, för att tjäna ihop lite slantar för att överleva i staden med spårvagnar, fiskmåsar, liseberg och poseidon.


Lina

Hej. Detta är den förstfödda systern, Lina Johansson, som skriver. Tänkte presentera mig lite för denne som inte vet så mycket om mig. Jag är 20 år, fyller 21 i sommar. Har tidigare spenderat dagarna i mitt liv i Degerfors men flyttade till Göteborg i höstas. Bor nu där med min pojkvän Rasmus och våran kissemjau Molly (all black). Tidigare hade vi en sketen liten etta i Degerfors, men nu har vi en freeeesch studentlya ute på Lindholmen. Anledningen till att vi flyttade ner till Göteborg var att vi båda ville börja plugga. 
 
Jag studerar till Receptarie på Göteborgs Universitet och Rasmus läser till maskiningenör på Chalmers. Vi planerar att gifta oss och skaffa vackra barn tillsammans i framtiden, dock inte i sommar för då kommer vi inte träffas särskilt mycket. Där kommer Anna in i bilden, hos skall nämligen låtsas vara Rasmus i sommar. Hon ska bo hos mig, köpa mat åt mig, tömma kattlådan åt mig, cykla med mig, reta upp mig.. Jaa helt enkelt sånt som Rasmus vardagligen gör. Minus lite annat förstås. Dessutom ska hon steka hamburgare åt mig och några 1000 andra människor (BK). Jag ska jobba som personlig assistent i sommar här nere och förgylla min lediga tid med massa annat kul. Älskar alla möjliga sorters te och min stora passion i livet (förutom Rasmus) är att baka! Min förebild här i livet är Leila Lindholm. Jag ska bli en Leila när jag blir stor.
 
 


Observera min snygga dubbelhaka.

Välkommen till Göteborgsfjollornas nya blogg

Hej och VÄLKOMMEN till våran gemensamma blogg! Här heter vi Lina och Anna och är systrar från en mindre by som knappt är värd att nämna, nämligen Degerfors. Inget snack om denna by i denna blogg, punkt slut.
 
Storasyster Lina har sedan ett år tillbaka ungefär redan tagit sig ifrån denna onämndvärda by medan lillasyster Anna inte kunnat ta sig ifrån den förrän nu pga skola. 
 
På söndag 14/6-09 börjar våra liv tillsammans i Göteborg och hela sommaren skall vi bo tillsammans. Men tills dess är vi fortfarande kvar i skitstaden, eftersom Anna äntligen tar studenten denna vecka.
 
Vi tänker inte sitta här och skriva någon hel roman utan ni får helt enkelt följa denna blogg slaviskt för att lära känna Göteborgs största och bästa fjollor mer. En bättre beskrivning av båda systrarna kommer senare. 
 
 

RSS 2.0